8 Ocak 2011 Cumartesi

TİRAMİSU

Malzemeler;
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı nescafe
1 adet kakaolu pasta keki
1 paket labne peyniri

Yapılışı;

1 litre sütten 2 su bardağı sütü ayırarak bir cezveye koyunuz. 2 yemek kaşığı şeker ve nescafeyi ilave edin. Kalan sütü bir tencereye alalım. İçine 4 yemek kaşığı şekeri,unu ve yumartayı ilave ettikten sonra kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Sonra cezvedeki karışımı ılık olacak şelikde ısıtalım.

Ilık olan karışımın yarısınla kekin alt kısmının tamamını ıslatalım. Sonra kısık ateşte pişirdiğimiz muhalebinin içine labne peynirini koyup güzelce karıştırın. Sonra yarısını ıslattığımız kekin üzerine dökelim. Kekin diğer parcasını üzerine kapatarak cevzedeki karışımla hertarafını ıslatalım. Muhalebinin geri kalan kısmını üzerine dökerek hertarafını kaplıcak şekilde yayınız.


Sonra küçük bir süzgeç yardımıyla üzerini kakao ile süsleyelim.



AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder