Malzemeler;
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 kabartma tozu
1 vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3.5 su bardağı un
Şerbeti İçin;
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yapılışı;
Derin bir kabın içine yumurtaları ve şekeri koyarak iyice karıştıralım. Sonra yağı ve kakaoyu ilave ederek karıştıralım. Kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde edelim. Hamur elimize yapışıyorsa 1-2 yemek kaşığı un ilave edebiliriz.
Elde ettiğimiz hamurdan ufak parcalar kopararak yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizelim.
170°C de önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Diğer taraftan bir kabın içine yarım su bardağı şeker ve 1 su bardağı suyu alarak pişirelim. Şeker eridikten 2-3 dakika sonra şerbeti kapatalım ve ılınması için derin bir kabın içine alalım.
Pişen kurabiyelerimiz biraz ılındıktan sonra ılık şerbetin içinde şekildeki gibi alt üst yaparak ıslatalım ve hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alalım.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder