10 Ocak 2011 Pazartesi

PRATİK BİLGİLER

**Aldığınız limon çok sert çıktı, yapılacak şey basit: Kesmeden önce bir iki dakika sıcak suya batırın. Daha sulu ve yumuşak olacaktır.

**Hamuru dinlendirirken mutlaka üzerini nemli bezle örtün. Nemli bez, hamurun kabuk tutmasını önler.

**Ellerinizde oluşan sarımsak kokusunu çıkarmak için ellerinizi tuzla ovalayıp ardından sabunla yıkayın. Kokunun gittiğini göreceksiniz.

**Eti kızartırkken sürekli çevirmeyinki kurumasın.

**Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur

**Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin

**Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder